Používáním webu panskazahrada.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací

Maurerův Grand Restaurant

Gastromapa Lukáše Hejlíka

Stylová restaurace
s přátelskou atmosférou

 

 

  • moderní otevřená kuchyně
  • vyzrálé špičkové maso z Argentiny a českých farem
  • salonky pro uspořádání soukromé oslavy pro 10 až 150 osob
  • výborná akustika pro pořádání hudebních akcí
  • rádi vám zabalíme jídlo s sebou
  • letní zahrádka

 

 

 

 

 

Panská Zahrada vznikla na místě, kde kdysi opravdu byla "panská zahrada", resp. byla to hospodářská zahrada, která dodávala své produkty na sousedící zámek. Představovali jsme si, jaké to asi v té době bylo. Jaké bylinky se tehdy asi pěstovaly, jestli v té době chovali králíky nebo slepice, tak jako na dnešním venkově? Jak často přinášel "zámecký lovčí" ulovenou zvěř na zámecký stůl, a jestli se na zámek dostala i cizokrajná jídla, která přinesli obchodníci po cestě do Prahy...?

Spojujícím prvkem naší restaurace, založené v roce 2017, je poctivé vaření. Vývar připravujeme z masa a kostí, omáčka demi glace se táhne na plynové stoličce, šafránová omáčka je z íránského šafránu. Kde můžeme, tam si vše děláme od základu, jako například naše bramborové noky. Kde bychom to kapacitně nedokázali, používáme kvalitní suroviny od prověřených dodavatelů. Pečeme si vlastní dezertyrohlíčky, nebo domácí chléb na oblíbené trhané vepřové ramínko.

Dalším výrazným rysem našich jídel je používání zeleniny, bylinek, různých ochucených olejů a emulzí apod. Dalo by se říci, že jsme zaměřeni na mezinárodní kuchyni s evropským vlivem. U nás je chléb s domácí pomazánkou na stejné úrovni jako zvěřinové ragú nebo parmazánové risotto - když je to dobré, je jedno, jak složité nebo jednoduché to jídlo je. Stačí, když to prostě chutná!

Náš lístek se mění zhruba 2x za rok, ale některé stálice samozřejmě zůstávají pořád - jako například naše již legendární kulajda. V pracovních dnech máme i polední menu a každý den nabídku čerstvých ryb.

 

Tým Panské Zahrady pod vedením manažera Libora Fialy a šéfkuchaře Františka Hozmana.